Sunday, August 9, 2009

Ballet voorstelling

Dit jaar was het feest voor twee meisjes (en een aderlating voor onze portomonnee) want ze mochten allebei optreden in de grote uitvoering van ballet. Alle klassen hadden hun eigen liedjes geoefend en de juffen staan bij het optreden nog voor het podium zodat de nog kunnen spieken naar iemand die het voordoet. Het optreden van de klasjes van kinderen van drie tot zeven jaar besloeg twee shows en helaas zaten Imke en Lori in twee verschillende shows dus we moesten er in totaal meerdere uren aanwezig zijn.
En uiteraard moesten de dames helemaal prachtig aangekleed worden. En kregen we regels mee over de haardracht en dit keer ook eis voor een specifieke lippenstift. Deze lippenstift was de week voor de uitvoering nergens meer in Irvine te krijgen natuurlijk, dus die hebben we in Laguna gekocht (toen we daar op bezoek gingen). Want elkaars lippenstift lenen is niet echt aan de orde, ik hoorde dat er een moeder ging flippen toen ze hoorde dat haar kind de lippenstift van iemand anders op had, zelfs toen de moeder uitlegde dat ze schone wattenstaafjes bij ieder kind had gebruikt...

Maar goed. Onze meisjes dus. Die zagen er prachtig uit, getuige deze plaatjes. Het is even slikken en dan heeft het wel wat :)

English summary:
The ballet recital this year featured two Houbens. So we had to dig deep to buy them their beautiful outfits, but hey, it's all for our precious little princesses :) It takes some getting used to the makeup on their faces (also to put it on: how to apply quick-drying stuff on teeny-tiny lips?) but it makes great pics. And they loved to perform, so all in all a perfect ending for their ballet here.

No comments: