Friday, May 22, 2009

Lori voetbalt ook

De laatste cursus die we hier hebben meegepikt voor Lori was "Half pint soccer". Ik heb de biertjes niet gezien, dus het zal iets te maken hebben gehad met het formaat veld. Het was een hele toer voor de coach van het spul om de groep in beweging te krijgen (bij voorkeur in de richting die hij wilde). Een grote groep van kinderen rond de drie jaar, en sommigen waren nog met de basis bezig. "Nee, niet met je handen; met je voeten!".
Dus het begin was vooral dribbelen. Dribbelen als een pinguin (bal tussen de benen heen en weer) was mijn favoriet. En zo verzonnen ze wel meer dingen op het niveau van de kinderen, erg inventief.
Aan het eind van de training was het tijd voor een potje.
Een hele hoop kinderen op een hoopje en soms ging er een bal in een goal (niet altijd het goal waar ze moesten scoren, maar het juichen was er niet minder om). De cursus vloog voorbij, het was maar vier keer en we hebben een keertje gemist toen we in Utah waren. De laatste keer kreeg ze uiteraard een heus voetbaldiploma. En Hugo kwam kijken (dat was nog veel gaver dan dat diploma).

No comments: