Tuesday, May 19, 2009

Zion, Utah

De titels van blogs lijken bijna op een reisblog. Zo voelt het ook af en toe nog: een groot avontuur. Bezoekers leidden ons dit keer naar Utah, waar zij al Bryce hadden bekeken. En wij mochten aanschuiven bij Zion. Een park met mooie roodgekleurde rotsachtige bergen en een diepe vallei. De camping lag heel mooi bij de ingang van het park en je keek zo de canyon in. De "oudjes" sliepen in een luxe hotel met een pendelbushalte voor de deur, dus ze konden zelf van en naar het park en de camping. En de camper en tent stonden niet ver van elkaar, dat was wel handig bij avondeten en ontbijten: iedereen verzamelen bij de camper! De s'mores maken is toch lastiger dan het lijkt: waar moet je nou gaan zitten zonder rook in je ogen?
Op zaterdagmiddag kwam iedereen aan en de dag erna hebben we een mooie wandeling aan het einde van de canyon, waar hij heel smal wordt, gemaakt. Helaas was er teveel water voor een ontdekkingstocht naar het stukje waar hij zo smal wordt, dat je er bijna niet meer door kunt lopen. Dat is in de lente geen goed idee, in de zomer schijnt dat wel te kunnen. Met al dat wilde water wilde ik Lori ook liever niet loslaten.
Later op de dag heb ik met Renier nog een klim gemaakt naar een berg met uitzicht op de camping. Wij zagen de rest van de familie staan bij de camper, maar zij zagen ons niet. Dus er is niet echt bewijs van waar we uitkwamen (heeeel hoog). En ook nog een mooie slang, heel veel salamanders en ook nog een hert onderweg gezien.
Maandag is het busje weer naar Irvine vertrokken, o
mdat dinsdag school en werk weer wachtten. Maandag overigens ook. Dat was nog een beetje gek omdat we in verband met de mexicaanse griep eigenlijk Imke niet thuis mochten houden, maar we zijn toch maar gegaan. De juf vond het prima, Imke doet het hartstikke goed op school en deze juf is niet zo moeilijk. Het is haar laatste jaar en ze werkt zelf ook graag om de dames van de administratie heen, lijkt het (die zijn ook niet echt gezellig te noemen...).
We hadden erg geluk met het weer, niet te koud of te warm en wel genoeg zon. Heerlijk weekendje weg, en mooie plaatjes van de familie op pad.


No comments: