Thursday, May 21, 2009

Walvissen zoeken

Op de laatste dag in Amerika voor de Thoenies zijn we op zoek gegaan naar walvissen. Twee tegenvallertjes: in Irvine was het lekker warm en waaide het niet, in Newport was dat andersom. En de walvissen lieten zich niet zien.
Maar daar is niet alles mee gezegd. Het was een prima tochtje op de boot, de kinderen hebben zich goed vermaakt en het schudde gelukkig niet zo hard door elkaar. Met buiten zitten was het binnen te houden.
Bij vertrek uit de haven boden de pelikanen een mooi schouwspel. Ze scheerden over het water en ze zaten op de rotsen ons te bekijken (en de rotsen te bevuilen: die waren er wit van uitgeslagen). Pas veel later en verder op zee zouden ze echt in actie komen: loodrecht de zee in en met een vis er weer uit. Prachtig gezicht.
Op de boei zitten de zeeleeuwen altijd klaar voor de toeristen, dus dat was de eerste grote groep dieren die we op zee tegenkwamen.

En na bijna een uur varen kwamen we middenin een enorme groep dolfijnen terecht. Ze werden de "common dolphins" genoemd, maar het was voor ons niet zo normaal om honderden dolfijnen te zien dansen rond de boot. Ze kunnen heel hard meezwemmen en komen af en toe boven, ze spelen gewoon een beetje. Wel heel moeilijk om op het juiste moment de foto te maken...
Een toffe ervaring rijker stapten we -toch ook een beetje opgelucht- twee uur na vertrek weer aan wal.

No comments: