Monday, November 3, 2008

Nog een balspel

Het kijken naar het voetballen van Imke (en af en toe een beetje meedoen) was al leuk voor Lori, maar gelukkig was er ook voor haar een leuk klasje: Playball. Het is bedacht in Zuid-Afrika en met een franchiseformule is het verhuisd naar Amerika. De plaatselijke franchisneemster is wel nog uit Zuid-Afrika en dat was tijdens de eerste les wel grappig. Een heel apart accent en ze sprak ook nog wat Afrikaans. Na deze eerste les was het echter de beurt aan Coach Staci. Hartstikke Amerikaans en sportief meisje/dame van begin twintig. Ze heeft ook nog bij ons opgepast (ideaal dit soort contacten...).
Het idee is dat de kinderen kennis maken met allerlei soorten balsporten en behendigheidsspelletjes en daarbij goed leren samenwerken. Dat doen ze op een leuke manier. Dus een emme
r met tennisballen is een bak met nootjes. De kinderen moeten zich "verkleden" tot eekhoorns en dan tegen de boom (coach Staci) duwen zodat de bak omvalt. Alle nootjes liggen dan verspreid in het gras. En de eekhoorntjes gaan het snel verzamelen en terugdoen in de emmer. En een ronde ietwat platte pion wordt een lanceerstation voor de raket (bal) die ze dan de ruimte inschieten. Blastoff!!! Dat is nu Lori's nieuwe speelzin. Je hoort haar nu barbies lanceren terwijl ze enthousiast roept:"Blastoff!" Ach ja, zo leert ze wat.
Op de middelste foto
was ze in een spel bijvoorbeeld een krab met eten op zijn rug. Dus ze moest met haar buik naar boven op handen en voeten "lopen" met een zakje op haar buik. En als de coach langskwam moest ze snel haar eten beschermen door haar knieen vast te pakken. Lori vindt het allemaal even leuk. Ze helpt goed mee door de ballen te gaan halen die de coach wegschiet bij het voordoen van een oefening. En ze zingt blij het liedje mee aan het einde (als ze allemaal in een kringetje zitten en daarna een stempel op de handen krijgen. Nog zo'n terugkerend ritueel hier...).

No comments: