Sunday, November 16, 2008

Halloween

Na onze vuurdoop vorig jaar, mochten we dit jaar met zijn allen aan de bak. We hadden een heuse Halloweenparty bij de Sansons thuis. O jee. Dus ook de ouders gaan verkleed en er waren prijzen te verdienen voor mooiste, grappigste, engste kostuum. Weken vantevoren kwamen ook de folders met kostuums binnen. De meisjes mochten geen Disneyprinses kiezen van ons, daar hebben we wel een beetje genoeg van. Dus voor Imke werd het de "next best thing", namelijk Hollywood Starlet. En Lori had haar zinnen gezet op Abby Cadabby. Dat is een vriendinnetje van Elmo, een heel grappig elfje uit Sesamstraat. Precies goed dus. Tja en toen de ouders nog... Gelukkig had ik mijn jaren 60 jurkje meeverhuisd dus daar kon ik wel wat mee. En Hugo loop tegenwoordig weer vaak hard en was coach van Imkes voetbal dus: Coach. Dat is een soort Borat versie met veel haar en te kleine sportkleren. Het effect was overweldigend (nog een snor erbij gedaan), hij heeft dan ook de prijs gewonnen voor grappigste outfit!
Vlak voor Halloween was het tijd om de pompoenen te maken. Imke heeft haar eerste helemaal zelf getekend en uitgezaagd! Ook de mijne was weer aardig gelukt. Onze tuin was helemaal ingepakt in spinnenwebben, dat zag er best echt uit. En niet te vergeten de projector: dit jaar een spookje: Boo!
Op Halloweenavond zelf hebben we hier 9 meisjes en hun ouders te eten uitgenodigd. Een enorme pan nasi en wat groentesnackjes moesten de bodem leggen voor een grote wandeling, op zoek naar snoep. De nasi bleek wel wat te pittig voor een paar kindjes. Ze zijn hier ook niet opgevoed met pindapoepsaus dus dat helpt niet. Niet getreurd, nog voordat het toetje kon komen werd er bij ons al aangebeld voor trick or treat en daar stond Charizma (zo heet ze echt en ze doet haar naam eer aan!) uit Imkes klas. Dus die is ook gezellig meegelopen. Zo hadden we een supergirl, Tinkerbell, Sharpay (uit High School Musical), een candycorn, engel, heks en twee prinsessen. En de buurt waar we liepen had er aardig wat werk van gemaakt dus het was gezellig druk. Wel minder snoep dan vorig jaar (want toen waren ze zo blij met onze komst dat we handen vol kregen). En we konden het Spookhuis niet vinden (volgens de legende zou die in die buurt moeten zijn...). Misschien maar beter ook.


1 comment:

ziekteverloop Marjan said...

Mijn God, ik zou jullie niet herkennen!! Jij past zo echt helemaal in de foto's van mijn moeder toen ze mijn vader zo'n beetje tegenkwam. Eng gewoon!