Wednesday, October 31, 2007

Yosemite

!!!! WAUW !!!!



Wat een omgeving, National Park, of hoe je het maar wilt noemen. Zoals de Rangers al vertelden (een keer of tien) It feels like coming home. Je voelt je hier echt in de prehistorie als je de omgeving ziet en voelt, maar ondertussen komen er wel 100.000-en bezoekers per jaar. We reden 's ochtends vroeg weg, 5:45u, om de eerste files de baas te zijn. Dat lukte ook voor een kilomter of 10, daarna begon het al gezellig druk te worden. Is een fijn begin, als je bedenkt dat het ong 600km rijden was! Gelukkig werd het voorbij LA rustiger en konden we lekker doortuffen. Tegen het middaguur waren we in het park. Aangezien we geen reservering hadden voor een camping, moesten we eerst een plekje vonden. Met wat mazzel konden we op de Upper Pines in de Valley een nachtje slapen, de rest was vol, met een kans om de volgende ochtend vanaf 7.30u in de rij te staan voor weer een nachtje.


Snel de tent opgezet, al het eten in de Bear lockers en aan het eind vd middag nog een rondje gaan lopen, met de volgende oogst:

Eekhoorns (heel veel), een hert, een coyote (niet op de foto) en een beer !!! Met dit tochtje werd de in druk gewekt dat er overal dit soort beesten de hele dag te zien waren, maar het bleek dat we gewoon een hoop mazzel hadden.

De volgende ochtend geen succes bij de reserveringen, maar Camground 4 bleek een first come-first serve camping te zijn voor mensen zonder RV/camper. Daar was nog genoeg plek en was erg leuk daar we midden in de Rock Climbers Community terecht kwamen. Wat een mooie dingen doen die mensen! Een aanrader voor de klimmers onder ons: Marc, Imke (grote en kleine), Jan10! Imke en dus ook Lori klom op iedere steen die ze zagen, dus die konden al hun energie kwijt daar!



De dagen erna heeft Hugo nog een rondje door de vallei gerend vroeg in de ochtend, wat een van de mooiste rondjes was die hij ooit gerend heeft. Alle rust, prachtige natuur en een continue veranderende omgeving. Rotsen, bos, megabomen, riviertje, bergen, waterval.... alweer erg mooi. Buiten in het park de eerste Amerikaanse BBQ gemaakt met als klap op de vuurpijl het toetje, echte s'mores!

Voor meer fotos zie: http://picasaweb.google.com/hugo58/Yosemite

en over het park zelf kan je zien op: http://www.nps.gov/yose/

2 comments:

@ndrea said...

Krijg er helemaal zin in als ik dit lees. Maar zal dus wel van tevoren reserveren, als we met onze Berta willen gaan.

Anonymous said...

Mooi he, Yosimite! Ook wij hadden destijds (is al 10 jaar geleden) nog maar 1 kamer in het hele park, de rest was al maanden daarvoor volgeboekt. Geen berenbezoek gehad?

Boris