Wednesday, October 17, 2007

Joshua tree




Ons eerste uitje naar de bush. Zaterdagmiddag na de Nederlandse school zijn we vertrokken richting dit nationale park. Het park ligt in de woestijn, net ten oosten van Palm Springs. Bij “park” stel ik me toch nog altijd een groene omgeving voor, met allerlei bomen en vijvers. Naïef, ik weet het. In dit park waan je je in het oude wilde westen. Rotsachtige bergen, zandvlaktes met af en toe groene bosjes en cactussen en natuurlijk de zeer aparte Joshua Tree. Dat is een Yucca boom die door de Mormonen zijn bijbelse naam heeft gekregen. Zij vonden het op Joshua lijken die zijn handen ten hemel heft. Op de foto met de Yuccabomen, zie je eerst gewone yucca's en daar achter een Joshua tree. Het park heeft een paar kleine oasen, waar vroeger indianenstammen konden bijtanken. Later zijn er goudmijnen in de buurt van oasen gevestigd. Er zijn nog resten van beide soorten vestigingen te vinden. De rotsen zien er uit alsof er groot uitgevallen keien bij elkaar gedropt zijn. Het ziet er glad uit, maar het zijn behoorlijk ruwe stenen. Al die grote keien zijn een droom voor rotsklimmers, er wordt heel wat “gebolderd” (als je dat zo schrijft).
Voor ons was het vooral het avontuur van het kamperen. Donderdag en vrijdag hebben we onze uitrusting bij elkaar geshopt, en dus zaterdag gelijk vertrokken. Hele auto vol voor een nachtje kamperen, zo gaat dat als je een grote auto hebt.
Onze splinternieuwe koepeltent deed het prima. De meisjes vonden het prachtig. Alleen de hoge in- en uitstap was wat lastig voor Lori, zij is vaker de tent uitgevallen dan –gelopen, maar ook dat wende. Zaterdagavond hebben we de sterrennacht bewonderd. De camping bestond uit twee weggetjes in de vorm van een lus midden in de woestijn met daaraan kampeerplekken. Per plek heb je je eigen picknicktafel en BBQ/fireplace. En wij hadden dan nog een camping met extra luxe: een gebouwtje met wc’s met water. Zo kaal kamperen was vooral voor mij even wennen, ik ben al niet zo’n raskampeerder. Maar het ging allemaal prima. Heel gezellig met zijn allen in de tent geslapen en ’s ochtends vroeg wakker worden van de zon die boven de bergen uitpiept. We hebben ’s ochtends een wandeling vanuit de camping gemaakt. Naar een kleine oase gelopen. Ineens verschijnen er een paar palm- en zelfs loofbomen midden in de rotsen. En we hebben uiteraard ook op de rotsen geklommen. Mooie familieplaatjes gemaakt (dat was nog hard rennen en klimmen om de zelfontspanner te verslaan…). Daarna de spullen gepakt en door het park naar het noorden gereden. Langs een cactustuin, via een uitkijkpunt: zoveel te doen en te zien. Kortom: we gaan vast nog eens!

No comments: