Saturday, September 22, 2007

leuk en cool!

Tussen al regel-“ellende” door konden de kinderen ook wennen aan de leuke kanten: bijna elke middag zwemmen in het buurtzwembad (daar zijn er meerdere van). Het was ook wel erg warm die eerste week, vonden ook de locals. Wel weer leuk grapje: de meisjes moeten beiden een bovenstukje dragen, Lori heeft het nog steeds over de meneer die dat kwam vertellen (en toen moest ze een t-shirt aan omdat ik geen bovenstukje bij me had). Ook het strand is hier heel mooi. Alleen de golven zijn wel even wennen. Ik durfde uiteindelijk mee te duiken met een golf en werd direct op de grond gekwakt met een schaafwond op mijn dij als gevolg. Wat een kracht...

En na een week natuurlijk ook naar Disneyland. Met als hoogtepunt Fantasyland waar de Prinsessen wonen! Lori kan nog steeds het huisje van Winnie de Pooh aanwijzen op de kaart. Gelukkig hebben we een jaarabonnement dus kunnen we rustig door het park en elke keer een paar nieuwe dingen ontdekken.

Andere feestje hier is de tuin: elke keer weer nieuwe ontdekkingen zoals de boom met twee grote vruchten, we denken pompelmoezen. Bij de eerste keer hadden al gezien dat achter in de tuin een citroenenboom staat (voor in de ijsthee!) en een appelboom in de voortuin. En natuurlijk de speeltuin(en). De dichtstbijzijnde zit naast de school. En ook op het schoolterrein zijn meerdere klauter- en speeltoestellen. Allemaal zeer veilig met rubber en zand eronder. En een WC in de buurt (die zijn hier ook overal). Nu zeer handig want Lori kan al op de WC plassen en wil dus ook overal nieuwe WC’s uitproberen. Dan kijkt ze om zich heen en zucht tevreden: “Hier was ik nog niet geweest he?” Gelukkig voor ons heeft ook elke winkel toiletten voor de gasten. Dat moet ook wel want het formaat van de winkels is zodanig dat een toiletbezoek in de tijd dat je daar rondstruint kan vallen. Het is elke keer weer even zoeken maar een winkel is favoriet bij mij: De Wholefoods. Met twee vriezers vol glutenvrij brood/bagels/taarten en tussen het “gewone” voedsel ook glutenvrije pizzas en pastas. En het mooie weer is bij dit alles al bijna gewoon geworden. Lori riep de eerste week nog wel eens na het opstaan: “Het is vandaag mooi weer!”. Net als ze bij alles wat ze herkende van NL riep: “Die hebben wij ook thuis / op Pipoka!”. Maar beide meisjes kunnen nu in het Engels al zeggen waar ze wonen (en Imke moet ook haar telefoonnummer kennen van de juf van school) en lijken hun weg te vinden.

No comments: