Sunday, September 23, 2007

huishouden deel 2


En hoe gaat het er in de derde week aan toe, wanneer we het ritme een beetje te pakken hebben? Imke gaat naar school en wordt elke dag opgewacht door een ongeduldig zusje. Op de foto staat ze naast het bord met regels voor het schoolterrein. De school heeft een ronde vorm en elke klas heeft een eigen uitgang naar buiten. Het halen en brengen is daardoor zeer overzichtelijk. Het brengen gaat als volgt: ieder kind haalt uit zijn grote rugzak een kleine snackzak en zet dat in een mandje naast de buitendeur. Dan vormen zich twee rijtjes: jongens rechts, meisjes links. De deur gaat open, juf komt naar buiten en na een goedemorgen zwaaien de kinderen naar de brengers en gaan naar binnen. Als we ze ophalen, komen de kinderen een voor een naar buiten en checkt de juf met wie ze meegaan. Wij hebben inmiddels op “back-to-school-night” te horen gekregen wat ze dit jaar allemaal gaan leren en hadden met Imke te doen. Er wordt zeer hard gewerkt in Kindergarten. We krijgen elke week een overzicht van wat ze hebben gedaan, Imke krijgt elke dag een mapje mee met haar werk van de dag en vanaf maandag a.s. krijgt ze wekelijks huiswerk (vrijdag inleveren). Lori mag fijn spelen op haar “learning garden”. Ze is heel blij met de twee glijbanen maar moest wel even wennen aan de rest van de omgeving (iedereen praat nogal raar). Op dinsdag- en donderdagochtend gaat Lori spelen, knutselen, naar verhaaltjes luisteren en liedjes zingen. Ze vraagt nu ook geregeld naar de Engelse vertaling van dingen. En elke avond lees ik Engelse boekjes voor, dan maar met een accent, dat corrigeren ze wel op school. Ik probeer intussen in contact te blijven met NL, eerst nog provisorisch in de keuken bij de internetaansluiting in de hoek. De rest van het huis begint zich steeds meer te vullen. Een megabankstel, dito TV en zitberen voor de meisjes bijvoorbeeld. Kunnen ze Dora kijken via “video on demand” op de kabel.

Imke heeft hier een nieuwe fiets gekregen. We worden wel nagestaard als we met zijn drieën gaan fietsen naar het zwembad of een winkel, maar hier in de woonbuurt (Westpark) is het best veilig fietsen. Brede straten en veel stopborden maken het overzichtelijk. Ook zijn we met zijn vieren naar Newport Beach gefietst. De meisjes zaten en wij konden bikkelen: bijna een uur heen en langer terug want bergop. Imke heeft zich daar aan een soort binnenstrandje vermaakt met het begraven van een barbie en Lori heeft onder een boom een middagdutje gedaan. Heel veel vliegende vissen waren er te zien, prachtig gezicht hoe die ineens uit het water opduiken en er weer in plonzen.

3 comments:

boris said...

Hi there,

klinkt exciting allemaal. Is het uiteindelijk de school vlakbij geworden?
Hug moet nog flink wat burgers eten om zijn formaat aan te passen aan de auto!

Kus uit Brabant

Boris

Anonymous said...

ha Manou (en de rest van de familie natuurlijk). Ik dacht ik ga eens ff googelen, en kwam op je weblog terecht. Was namelijk erg benieuwd hoe het je vergaat daar in 't verre america. Al een beetje gewend? Hier alles oke! groeten, Marlous

kastelke said...

Via Andrea heb ik dit blog ontdekt en nu ben ik even in de beginperiode aan't lezen. (diepe zucht) Ik krijg gewoon zin om ook naar daar te verhuizen! Leuk verslag van die eerste weken. En chapeau voor die flinke meiden van jullie!