Tuesday, September 25, 2007

Irvine Park en Anaheim Angels

De omgeving verkennen gaat met kleine beetjes tegelijk. Bij toeval konden we al snel naar een wedstrijd van de Anaheim Angels gaan kijken. Dat is baseball, voor degenen die dat niet gelijk wisten. Naar baseball gaan is hier echt een familieuitje. Iedereen in het rood met petjes, handjes en schmink naar het stadion: hun vrienden steunen. De wedstrijd begint met vuurwerk en fonteinen en natuurlijk het volkslied. Dat werd gezongen door een perfect gedresseerd meisje van 10 jaar, tot onze schaamte moeten we bekennen dat wij er ook door geraakt werden... Gelukkig snap ik de regels een beetje want het is niet de meest dynamische sport om naar te kijken. En er wordt steeds omgeroepen wie aan slag is, dan krijg je op de schermen de feiten van de speler te zien. Dat zijn allerlei ingewikkelde gemiddeldes maar er staat ook bij of hij al wel eens een homerun heeft geslagen. De enige homerun die die dag werd geslagen, viel bij de tegenstander. En die heb ik ook nog gemist want ik stond met de meisjes in de rij bij het eten (een paar verdiepingen/-ringen naar beneden). Frietjes in een rode plastic baseballcap, wat wil je nog meer. De Anaheim Angels gaan trouwens naar de play-offs dus het verlies van deze wedstrijd was geen ramp. Een foto van het stadion staat boven op onze site (met dank aan de fotograaf).

En er zijn heel veel parken in en rond Irvine. We hebben er al een paar bezocht. De grootste ligt in het noorden, tegen de heuvels aan. De omgeving is kaal maar het park is prachtig groen. Mooie loofbomen zodat ik me ook een beetje thuisvoel. In dit park rijdt een klein treintje en in het weekend is er van alles te doen. Wij waren er op een maandagmiddag, dus we hadden het park bijna voor ons alleen.

1 comment:

Anonymous said...

Hey mates,

Ontzettend leuk om jullie weblog te lezen. Benijd jullie best om dit avontuur. Het lijkt mij een real Mc Donalds story: veel big, plastic, fantastic. Heerlijk, jullie sceptische verslaglegging. Ben benieuwd naar meer (big) foto's van jullie (big) huis.
Liefs, Arda