Monday, January 21, 2008

Nieuwe lens

Soms kan iets triviaals als een nieuwe lens (eigenlijk twee) voor de digitale spiegelreflex ineens aanleiding zijn tot meer nieuws. Eigenlijk tot meer foto's en daardoor meer mooie plaatjes voor onze blog. Maar om nou te zeggen dat er veel is gebeurd de afgelopen twee weken. Als ik bij de strekking van de vorige blog wil blijven, zou ik het ook saai moeten houden.
Okee dan.
Hugo heeft dus twee hele mooie lenzen gekocht. Daar kunnen we mee zoomen, en we kunnen er binnen mooie foto's mee maken. En hierdoor leren we weer meer knopjes op de camera kennen. Sluitertijden, opening etc. Ik zal jullie er niet mee vervelen, maar ik hoop wel dat de resultaten voor zich spreken. Uiteraard met onze eigen fotomodellen, want die zijn nu eenmaal in de buurt.

Niet onbelangrijk nieuws is dat Imkes tanden los beginnen te zitten. Van haar ondertanden kan er één al bijna dubbel en de andere kan een beetje wiebelen. Heel goede therapie voor een moeder die gruwelt van tandartspraktijken (niet van tandartsen, die kunnen er ook niks aan doen). We hebben het geprobeerd te fotograferen, dat was wat lastig. Maar met deze foto zijn in ieder geval wel die leuke melktandjes nog eens vastgelegd.

En om de fotoserie van Imke leuk af te maken: ze had een Fancy Dress Day op school. Dat wist ze zelf niet meer te vertellen. Ze kwam uit school met de mededeling dat de juf had gezegd dat ze met andere kleren maar met dezelfde schoenen naar school mochten komen maar dat ze daar mooi niet aan mee wilde doen. Doorvragen hielp niet, ze wist niet wat het was. Dezelfde avond moest ik toevallig voor een vergadering (over Engels lerende kinderen) op school zijn en zag de posters hangen: Fancy Dress, famous, glamorous. Die kans konden we niet laten lopen. Glimmend roze met de feestlaarzen is het geworden.

No comments: