Sunday, December 16, 2007

Hardlopen

Tussen alle bedrijven door heeft Hugo hard getraind. Zo'n vier keer per week hardlopen. In het weekend, in de lunchpauze, 's avonds nog even (en daarna in de hot tub): kortom hard werken. En uiteraard werd er naar een doel toe getraind, want anders doe je het nergens voor. Hele schema's werden er bijgehouden om op 8 december klaar te zijn voor de halve marathon van Orange County, eigenlijk Irvine. De start en finish was vlakbij ons huis, in Woodbridge.

De vrijdag van te voren nog even snel Ed en Jolein van LAX gehaald (daarover later meer), pasta gegeten bij California Pizza Kitchen en toen vroeg naar bed. Om 8 uur was de start.

In huize Houben-Bolsius, waar het evenwicht intussen verstoord is, er zijn nu evenveel Bolsiussen als Houbens in huis, werd er ondertussen genoten van een verkwikkend ontbijt. En daarna ging dit publiek op zoek naar de finish om Hugo nog in zijn laatste meters aan te kunnen moedigen.

In een prachtige omgeving, zonnetje maar fris (perfect weer voor een hardloopwedstrijd) zoeken naar Hugo tussen de eerste lopers. Waren ze dan toch te laat? Maar nee, na zo'n 1 uur en 30 minuten lopen kwam Hugo de bocht om. Imke is nog de laatste meters meegesprint waardoor hij een zeer snelle tijd van 1.31 en nog wat heeft geklokt. Ongelooflijk!


Op de foto is hij te zien in de laatste meters, en na aankomst. Nog fris en fruitig dus dat belooft wat voor de toekomst (Boris, eat your heart out, haha).


No comments: