Friday, August 15, 2008

Tea parties en earth shakes




Het prachtige theeservies van Imke moest natuurlijk wel worden ingewijd. En wel met een tea party. Eerst hebben we even met de dames thuis geoefend.

En toen konden de vriendinnen worden uitgenodigd om echt hapjes te maken voor een heuse tea party.
Het was een beetje een vreemde dag. Tijdens het mak
en van de cake (alleen Mira was er, Jasmine kwam later om te helpen met eten) ging ineens het hele huis heen en weer. Niet zoals de eerste keer dat ik een aardbeving meemaakte (dat je dacht dat er een zware auto voorbij kwam) maar echt heen en weer alsof de vloer rock en rollt. Eerst de meisjes mee naar buiten genomen en even tot rust gekomen (in mijn geval, de kinderen waren niet zo geschokt) en daarna weer naar binnen en de radio maar aangezet. Eerste schatting was een 5.8 later werd dit bijgesteld tot 5.4 op de schaal van Richter. De cake heeft er niet onder geleden, die werd heel mooi. Bijna net zo mooi als op het plaatje uit het prinsessenkookboek. Ben vervolgens wel vergeten om foto's te maken van het opeten en het theedrinken door de jongedames...

Volgens de doorgewinterde (in dit geval doorgeschudde of doorgezomerde) Southern Californier was de aardbeving wel interessant, al waren zij de enigen die wisten wat je eigenlijk hoort te doen in zo'n geval. Hugo was in een vergadering en daar keek meer dan de helft elkaar vragend aan ("wat nu?"). En bij een (californische) vriend op zijn werk was hij de enige die in een deurpost ging staan en andere (importers) kwamen langs en vroegen hem of dit nu de manier was. Hij vond het volgens mij wel komisch dat iedereen als kip zonder kop langs kwam gelopen.

En by the way: we hadden ook nog schade! Een vaasje met nepbloem die op de omheining van de airco in de tuin stond is eraf geschud en kapot gevallen. Bewijs:


No comments: