Friday, July 25, 2008

Hoezo chronologie?





Heb niet de illusie dat deze blog louter in chronologische volgorde wordt geschreven, want nu volgt er wel heel duidelijk een tijdsbreuk. Imke heeft namelijk in de VS ook haar verjaardag gevierd. Met haar vriendjes en vriendinnetjes. En natuurlijk een prinsessenspringkussen. Het was wel een beetje warm die dag (het is hier heus niet elke dag boven de 30 graden, maar die dag toevallig wel...) dus heel veel verhitte koppies op de foto's. En maar limonade en water blijven uitdelen. De taart was in dit geval vervangen door een stapel pannenkoeken, want het feestje begon direct na de laatste schooldag rond lunchtijd. De kindjes uit de klas (drie) en de mee uitgenodigde zusjes zijn meegelopen vanuit school en zagen toen direct aan het eind van de straat het springkussen staan. Wat nou programma, eerst springen! De rest van de middag hebben we het programma maar een beetje losgelaten. Veel te warm om veel te springen en de twee leeftijdsgroepen (vier van ongeveer 6 jaar en vier van tussen de 2 en 4 jaar) noopten tot improviseren en af en toe splitsen.



Het oudhollandse snoephappen uit een bak water was erg spannend. Ik was even vergeten dat sommige vriendinnetjes nog met bandjes zwemmen (en liever niet met hun hoofd onder water gaan). Dat was snel aan te passen door het snoepje rechtop vast te houden. En pictionary voor kinderen (uit de erfenis van de familie Glass, dank daarvoor!) deed het ook leuk.




Moe en bijna oververhit konden de kinderen met hun zelfbekladde t-shirts huiswaarts.


Hartstikke leuk om het zelf te doen, in plaats van uit te besteden bij kinderparadijzen zoals gymzalen, luchtkasteelverzamelingen of gokhallen voor onder de 10 jaar. Benieuwd hoe lang dat nog kan...

No comments: