Friday, March 7, 2008

Openingsdag baseball

Afgelopen weekend was het zover. De opening van het baseballseizoen. Helaas moesten we daarvoor een middeleeuwse dag op de Nederlandse school missen, inclusief de kans voor Imke zich als prinses of jonkvrouw te mogen verkleden... Maar je kunt je team niet in de steek laten, dus dan maar die veel te grote lange broek met dito t-shirt aan en pet op. De opening van het seizoen werd door meerdere leagues gevierd, baseball is nogal groot hier. Imke zit in de Irvine Little League. En dan in het centrale deel (ze zijn verdeeld in wijken). Ze kan dit jaar 18 wedstrijden spelen en de teams hebben allemaal namen geleend van de grote jongens. Haar team is dus de Mariners en er liepen op de openingsdag allemaal kleine Anaheim Angels, Red Sox, Pirates en nog veel meer rond. En deze namen komen terug in elke leeftijdsgroep dus je zag ze in alle maten. Imke speelt T-ball en een maatje kleiner (die zijn er!) spelen ze Icecream ball. Ze eten een ijsje en de ouders mogen nog overal bij helpen. Ook bij T-ball mogen er nog ouders het veld op om ze nogmaals uit te leggen dat ze de bal zo snel mogelijk naar first base (eerste honk) moeten gooien.

De openingsdag bestond uit het maken van teamfoto's en een parade met vlaggen per team. Vlaggen heten hier banners en bestaan uit de naam en logo van je team, de namen van de leden en het begeleidingsteam: kortom allemaal zeer professioneel voor een team van kleuters. Deze banner neem je volgens mij ook elke wedstrijd mee. Ik probeer het me voor te stellen in NL: Kampong E19 tegen Amsterdam E25 met vlaggen achter elk doel. Weer iets dat niet geheel te vergelijken is.

Bij de foto's konden we kiezen voor een simpel pakket (teamfoto en individuele foto's) maar je kon ook baseballkaartjes laten maken van je eigen kind. Die kan het dan uitdelen bij de wedstrijden. Verleidelijk maar toch maar even niet gedaan. Imke werd nog even gestyled voor de foto en toen met een glimlach vastgelegd.

De parade bestond uit het opkomen van elk team achter de banner (alleen wij even niet want de teammoeder was ermee naar huis gegaan...) op het veld. En daarna kwam de spreker van de dag: Marc Crosse, een baseball held uit het verleden die nu een baseballopleiding leidt. Daar kan Imke naar toe op summercamp om te werken aan haar techniek bijvoorbeeld. En welk rugnummer heeft die man?! Dezelfde als Imke (en haar vader). Mooi is dat.

We hebben ons prima vermaakt daar op het veld waar de Mariners straks hun wedstrijden gaan spelen. Feestelijke opening van hopelijk een leuk seizoen.







No comments: