Sunday, March 9, 2008

Hoera, 3 jaar!

Eindelijk konden de drie vingers de lucht in op de vraag: "Hoeveel jaar ben jij?", of de Engelse versie daarvan. Hoera voor Lori die 6 maart drie werd. Het is zeer uitgebreid gevierd. Op haar eigen verjaardag kreeg ze eerst kadootjes in bed, toen moesten we snel naar school fietsen. Dat was nog wat lastig met 10 heliumballonnen erbij, want die moesten mee naar school anders is het geen feest. Diezelfde middag vroeg overigens een moeder bij de balletles van Imke wat wij te vieren hadden omdat ze weer van iemand anders had gehoord dat er een moeder op de fiets zat met een kind en 10 ballonnen (en nog een kind ernaast op de eigen fiets). En ze had eigenlijk al bedacht dat wij dat moesten zijn. Ik wist dat we berucht waren, maar zo... Eén ballon heeft het avontuur niet overleefd want die ging tegen een dennenboom aan.


De ballonnen en de jarige op haar schooltje afgeleverd en Imke weggebracht en toen kon het feestje op Lori's school al weer bijna beginnen. Een lunchfeest. Dat betekent dat wij de pizza en cakejes meebrachten. En niet te vergeten: de "goodiebags", tasjes met leuke kleine kadootjes voor alle vriendjes van school. De kinderen hebben voor haar gezongen en van de lekkere lunch genoten. En Lori zat daar echt jarig te zijn met haar muts op.


Tussendoor probeerden we alle telefoontjes uit NL op te vangen. Helaas is het niet bij iedereen gelukt omdat bij in-gesprek het lijkt of we er niet zijn. En omdat Lori dus eigenlijk maar weinig thuis was op de belbare tijd (bij ons is dat de ochtend). Gelukkig kan e-mail (met ook leuke kaarten!) een hoop vervangen. De echte kaarten hadden we bewaard tot deze dag. En dat is nog best lastig want Lori vindt post zo leuk dat zij meestal naar de postbus rent.

's Avonds zijn we met zijn viertjes gaan eten in het Rainforest Café. Daar eet je in een soort oerwoud met allerlei dieren die om de zoveel tijd gaan bewegen en geluid maken. Eén kakafonie van getetter, gebrul en geklop dus. Tel er nog wat watervallen bij op en je hebt een idee van hoeveel conversatie er nog boven uit kan. Het enige dat geen geluid maakt zijn de aquaria die tussen alle tafels staan opgesteld. Het beweegt wel, de vissen zijn zelfs de enige echte dieren daar. Ideale omgeving voor een feestje en het bedienend personeel heeft er ook een speciale korte versie voor Happy Birthday voor ingestudeerd.
De volgende dag hebben we het dunnetjes overgedaan door bij de kinderen Glass tijdens een opassessie cakejes te eten, Langzalzeleven te zingen, kadootje uitpakken en lekker naar het zwembad te gaan. Zaterdag even ademhalen en zondag haar eigen feestje thuis.

Drie families met kinderen varierend van 2-10 jaar over de vloer. Het was lekker warm dus we konden gelijk de waterhinkelbaan uitproberen. Toevallig kwamen twee families net van het zwembad dus die hadden hun zwemspullen nog aan. De andere meisjes hadden wat geleend. En spetteren maar! De waterpistolen konden daarna tevoorschijn worden gehaald. En koekhappen! Ze mochten pas beginnen na het foutloos uitspreken van dit woord.

Wat een feest. Afgepeigerd maar voldaan laten we de foto's verder voor zich spreken.




No comments: