Saturday, November 10, 2007

Prijsuitreiking Imke

Op de vrijdag in de week van het bezoek van Jantien en Constance had Imke op school een speciale bijeenkomst. We hadden een briefje meegekregen waarop stond dat er om 11.00uur op school speciale "awards" zouden worden uitgereikt. Dat is zo'n typisch Amerikaans iets. Van alles wat ik vantevoren had bedacht en gelezen, is dit iets die tot nog toe wordt bevestigd: ze zijn hier niet vies van een beetje competitie. Dus op de kleuterschool kun je al Cool Koala Awards krijgen. Dat is een blauw papiertje met een Koala erop en de reden waarom je deze award hebt gekregen. Imke had er al meer dan 10 ontvangen, de meeste voor "trying your best" of "being a good listener and following directions". Soms ook voor "being a good friend". En er was haar verteld dat als je er 10 hebt, je ze moest inleveren bij je juf en dan zou je van het hoofd van de school een attentie krijgen. Het was tot die vrijdag nog onduidelijk of ze dat al had gehad dus ik dacht dat het een ceremonie zou worden voor het uitreiken van wat kleinigheidjes aan meer dan de helft van de klas (want er waren er uiteraard meer met 10 Cool Koala's).

Nee, er waren nog meer awards! Per maand werken ze op school aan een bepaalde norm of waarde. In september was dat "respect" en in oktober "responsability". Of andersom. Het hoofd van de school legde het allemaal uit toen we in het theatertje van de school zaten. Jantien was mee dus Imke had een heus publiek (Lori was er uiteraard ook bij). Per klas (twee kleuterklassen) was er een kind die deze "value of the month" uitstekend had uitgevoerd dus er waren vier winnaars in deze categorie. En dan waren er nog vier andere speciale kinderen met speciale gaven (die ik even een beetje vergeten ben) waardoor er in totaal 8 kinderen voor awards met een echt certificaat naar voren werden geroepen. De spanning neemt nu toe maar nog even voor de statistieken: er zitten totaal ongeveer 50 kinderen in deze twee klassen.

En ja hoor: Imke heeft dus een award gewonnen!!! Voor de maand oktober. Ze mocht naar voren komen, ontving haar certificaat en moest deze lachend naar de zaal laten zien. En aan het eind van deze ceremonie mochten de kinderen met 10 Cool Koala's inderdaad naar het hoofd van de school om kadootjes uit te zoeken.


Maar voor ons draaide alles om onze grote winnares, want het mag dan Amerikaans zijn en we mogen het met enige verwondering en licht geamuseerd bekijken, dat maakt mij niet minder trots op haar. De kleine nieuwkomer die zo zich zo geweldig aanpast. Zo werkt het dan weer wel! Bij deze het bewijs.



3 comments:

@ndrea said...

Gefeliciteerd Imke! Ik vind het een GEWELDIG systeem. Niemand wordt benadeeld, want soms gaat het om uitstekende math resultaten, maar ook om altijd je huiswerk op tijd inleveren, best 'citizenship' etc. Dus iedereen wint wel eens, dat houden ze prima bij. En de kinderen vinden het helemaal geweldig, genieten en werken er extra gemotiveerd door. Wat kan daar nou mis mee zijn? Niks toch!

Anonymous said...

Knap hoor Imke!! Zo ver weg op je nieuwe school en nu al een mooie prijs gewonnen. liefs, floris, bas, richard en sophie

Anonymous said...

Gefiliciteerd ermee Imke!!! En dan mag je als ouders best wel trots zijn op je dochter.Via Expat blogging ben ik op jullie blog gekomen, en je benta ltijd welkom om een kijkje te nemen op mijn blog, http://ibloghurt.wordpress.com groetjes vanuit NL door Geesje.