Tuesday, November 13, 2007

Bezoek #2 Kustwandeling

In het boekje Short Hikes in Orange County hadden we de langste uitgezocht. 5 Mijl en volgens de Amerikaanse schrijvers doe je daar 6 uur over. Wij onze beste spullen aangetrokken en op naar Crystal Cove. Komen we daar (op een zondag) tussen alle families die er hier op zondagochtend op uit trekken. Op hun slippertjes. Okee, ook dit werkt dus weer anders dan vantevoren was bedacht. Van schrik zijn we toen vergeten de moeilijke wandeling van de kust af richting de heuvels te doen, maar over de rotsachtige kust (op geasfalteerde paden) en strand heen en weer gelopen. Prachtige omgeving dus ook dat deed ons vergeten dat we eigenlijk een zwaardere wandeling hadden verwacht. Hele mooie beesten gezien: pelikanen, zeeleeuwen (of zeehonden, niet goed te zien vanaf de kust), stoutlopers (mijn favoriet) en allerlei andere vogels waarvan ik de namen niet zo goed ken als Jantien en Constance.
We kwamen ook uit bij een historische plek waar oude strandhuisjes (uit begin vorige eeuw) bewaard waren gebleven. Sommigen zijn al helemaal weer in oude eer hersteld en worden verhuurd. Moet je wel 6 maanden van tevoren op de eerste van de maand om 08.00 uur proberen er als eerste bij te zijn, maar dan heb je ook wel een heel mooi plekkie vlak aan het strand. Bij die strandhuisjes was ook een restaurantje. Vanwege die families zat dit overvol (de zondagse brunch is hier nog populairder dan in Parnassia) maar koffie halen kon altijd. Het zag er heel gezellig en lekker uit, de verwarming was aan (het was een koude dag, wij liepen te vernikkelen in ons optimistische outfitjes) en het rook er naar wafels, brownies en ander lekkers. Daar komen we nog eens!



Ook hier heeft Jantien weer mooie plaatjes kunnen schieten. De kooi die over het wandelpad hing bleek ter bescherming tegen een ernaastgelegen golfbaan te zijn. Mooi nog drie golfballen gevonden voor golfende bezoekers.

No comments: