Friday, November 9, 2007

Bezoek #1

Al een tijdje geleden hadden we moeten melden dat onze eerste bezoekers zijn gesignaleerd. Het eerste bezoek was ongepland, een echte verrassing dat Marcel en Ruud in de buurt bleken te zijn en even langskwamen. Voor hun heel apart om in hun vakantie ineens bij familie langs te kunnen. Voor ons was het bijna normaal dat er mensen langskwamen omdat we hier wonen. Je vergeet na een tijdje dat het zo ver vliegen is (gelukkig maar anders zou je niet meer heen en weer gaan...).


En ook Miriam kon gelukkig haar werk in de VS met een bezoekje aan ons combineren en was hier een weekend. Dus die is al uitgebreid rondgeleid in Irvine en omgeving. Lekker een dagje naar het strand op wat naar nu blijkt zo'n beetje de laatste warme dag was voor een lange periode. Was supergezellig, Karien was jaloers maar komt gelukkig ook al snel zelf kijken.


Het eerste echte lange bezoek was echter van Jantien en Constance. Die zijn net een hele week geweest! Heel veel bijgekletst (Hugo had het zwaar met 5 vrouwen in huis...) en ook nog fijn de toerist uitgehangen. We zijn naar San Diego geweest, hebben een mooie kustwandeling gemaakt bij Newport, naar LA (Getty Museum) geweest en weer naar San Diego voor Sea World. En tussendoor Irvine onveilig gemaakt (met name in winkels). Het voornemen om hier eens goed in te slaan met die lage dollar is redelijk goed ingevuld. Vooral mooie gadgets en merkkleding. En alleen wij weten wie de shopwedstrijd heeft gewonnen... In deze blog staat het bezoek aan San Diego en in de volgende blogs de andere uitjes.


San Diego is een leuke, bijna Europees aandoende stad. Het is niet al te groot (niet zoals LA) en het heeft een aardig haventje met leuke boetiekjes, Old Town met oude houten panden die aan Saloons doen denken en natuurlijk Balboa Park met allerlei musea en de San Diego Zoo. We hebben niet de toeristische bus genomen maar zijn met de auto naar strategische plekken gegaan en toen verder gelopen. De foto's zijn eigenlijk allemaal door Jantien genomen want behalve de mooiste camera heeft ze ook het fototalent van de groep.




2 comments:

Anonymous said...

Hoi joh de hoi's,
Van Jantien een link naar jullie blog gekregen. Toch eens even kijken uit nieuwsgierigheid. Leuke site. Jantien en Constance vermaken zich prima zo te zien: zonovergoten foto's.
Laat ze er niet te veel aan wennen, het is hier guur, koud en nat.
Erik v.A.

Anonymous said...

even testen, maar ziet er allemaal erg mooi uit, de blog. We blijven zo erg goed op de hoogte!