Monday, December 29, 2008

Desert in the snow

Het klinkt indrukwekkender in het Engels dan in het Nederlands, vind ik. Een woestijn in de sneeuw lijkt meer onzin dan desert in the snow. En als je het ziet, is het helemaal bizar. We zijn al vaker in Joshua Tree geweest maar alle bruintinten waren nu vervangen door wit en grijs. En door de sneeuw heen staken de staken van een Joshua Tree. Vreemd, ontheemd en prachtig tegelijk.
Het is een rare winter in het zuiden van Californie.
Zo eentje die gemiddeld eenmaal per vijf jaar voorkomt: namelijk dat het in december al nat is, in plaats van pas eind januari of februari. Dus in plaats van naar het zwembad, moest ons bezoek binnenactiviteiten gaan bedenken. De eerste week was dat dus een museum en het aquarium en daarna gingen we het vocht maar opzoeken. Eerst naar Joshua Tree en het weekend erna skieen in Big Bear. Want dat heeft Californie ook: je kunt de winter makkelijk opzoeken als je wilt. En regen in Irvine is nu eenmaal niet zo interessant als sneeuw in de woestijn.
Het betekende
sneeuwballengevechten, wandelingen door de sneeuw en rotsen, lekker warm inbundelen en cocoonen, stomende avondjes in de hot-tub: een heel gezellig weekend!

No comments: