Wednesday, June 18, 2008

Uitvoeringen ballet en schooltje

De foto's van het foto's maken hebben we al laten zien, dus de verrassing van de outfit is er af (zo die er was...). Maar ze moesten natuurlijk nog wel echt dansen. In een echt theater, na een heuse generale repetitie. Het was allemaal hartstikke goed geregeld en heel leuk om al die meisjes en een paar jongens op het podium hun kunsten te zien doen. Niet alles ging tegelijk en op de maat maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf drie jaar stonden ze op het podium. Veel Disneymuziek maar dat was wel handig voor Lori want die kondigde elke groep aan met "Belle" of "Ariel" (ze had veel onthouden van de generale repetitie).

Imke moest lang wachten, haar groepje was bijna de laatste van een optreden dat in totaal een uur duurde. Maar ze werden achter de schermen goed opgevangen met knutselwerkjes en natuurlijk kon ze gewoon met haar dansvriendinnen spelen. Het groepje deed het heel goed, hun dansjuf had ook leuke en interessante dansjes met ze ingestudeerd (geen Disney!), éénmaal ballet en éénmaal tapdans. Na afloop de onvermijdbare prijsuitreiking, weer een beker erbij!

Een paar dagen later mocht Lori aan de bak. Het zomeroptreden van haar preschool. Ze hadden lied en dans gecombineerd, allemaal kerkelijk want haar preschool is nu eenmaal verbonden aan een kerk, maar opmerkelijk hip en vrolijk klinkende liedjes. Haar klasje deed "shake, halleluja" maar Lori vergat te shaken omdat haar buurman Zack zo uitbundig aan het dansen was dat ze verbaasd bleef kijken. De juffen hadden de bewegingen verder simpel gehouden dus ook de kleintjes en zelfs onze kleine konden de liedjes goed uitbeelden of ondersteunen. Wiebelende handjes bij visjes in de zee, ronde vormen bij de zon en goed wijzen naar "you" en "me". Heel schattig allemaal. Lori zong af en toe zelfs hard mee, daarin aangemoedigd door de juf. Helaas gaat deze preschool dicht op de bestaande locatie. Er wordt naarstig naar een ander gebouw gezocht, liefst in de buurt, en er zijn gesprekken gaande met een naburige kerk. Lori's juf, Miss Twellman is gelukkig ook goed voorbereid. Zij gaat, als de school niet op tijd kan verhuizen, een eigen creche beginnen en dan kunnen enkele van haar klasje daar terecht. Lori hoort bij die gelukkigen, dus we maken ons voorlopig geen zorgen over een plekkie in september, we zien wel. De foto's van deze happening zijn niet geweldig, al onze batterijen gaven het op (ons toestel en die van Imke), maar deze zijn van het begin van toen ze opkwamen (let op de handjes op de rug van Lori en haar vrienden) en toen ze met de hele school een liedje zongen.

1 comment:

ziekteverloop Marjan said...

Lieve allemaal, wat fijn om weer bijgelezen te zijn! Manou, alsnog van harte en Imke alvast gefeliciteerd! Veel plezier in Nederland komende vier weken.

Liefs, Martijn, Andrea, Heleen, Jelle en Daan in Berta