Monday, April 14, 2008

Pasen

Het is alweer een tijdje geleden, maar het verhaal van hoe men hier paaseieren zoekt wil ik jullie niet onthouden. We hadden ons opgegeven voor de Great Egg Hunt. Dat werd georganiseerd door de City of Irvine in een groot park. Twee vriendinnen van Imke hadden zich ook opgegeven dus we maakten ons op voor het paaseieren zoeken. De voorbereiding bestond uit een middagje paaseieren verven bij ons thuis en ze dan in het park verstoppen. Alle meisjes (zeven in totaal) hadden een prima middag. En na drie keer waren ze ook aardig bedreven in het eieren zoeken. Dat beloofde wat.





Maar eerst nog even 's ochtends naar de Sprouts (grote winkel met veel vers voedsel) waar om 09.00 uur ook een Egg hunt zou plaatsvinden. Wij waren er exact om die tijd om een leeggeroofde winkel aan te treffen. Kinderen liepen naar buiten met een mand vol met ca 50 plastic eieren (gevuld met snoep). Heel sociaal. Dan maar naar het park...



Alleen ook dat pakte net even wat anders uit dan verwacht. Het begon veelbelovend. In het park stonden allerlei stands met leuke activiteiten. Schminken, knutselen, bellen blazen etc. En natuurlijk een hele grote springpoline en klimding. Lekker weer, lekkere muziek, heel sfeervol en vooral relaxed. Tot werd omgeroepen dat de kinderen vanaf 2 jaar aan de beurt waren. Wij lieten ons leiden naar een groot grasveld, en met ons honderden anderen. Waar waren die eieren verstopt? Helemaal niet verstopt. Er was een groot vierkant afgezet met lint en na het startsein viel de massa van drie kanten aan en werd het vierkant schoongeveegd. Heel apart omdat ook alle ouders meegingen. Je kunt het natuurlijk niet aan een driejarige overlaten om pastelgekleurde plastic eieren uit het gras op te rapen. Het woord "hunt" in plaats van "search" kreeg ineens zijn betekenis. Heel komisch om het vanaf de zijlijn gade te slaan. Hopelijk geven de foto's enigszins weer hoe dat schoonvegen eraan toeging. Er is een foto van voor het startsein en van de ruggen van de rapers erna. Let op het gras (of liever wat erin ligt-lag).

Al met al was het een hartstikke leuk georganiseerd evenement alleen het rapen was dus even wennen. De meisjes waren zeer blij met alle kleinigheidjes en snoepjes die in de eieren waren verstopt. Kijktip voor Maartje: herken je het jurkje van Lori nog?

No comments: